Σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, θα θέλαμε να προτρέψουμε τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου να ασκούνται καθημερινά, επιλέγοντας κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικής, ώστε να μπορούν να βρίσκονται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Κοιλιακοί-ραχιαίοι-ημικαθίσματα-σανίδα-άλματα-εναλλάξ άλματα σε σκαλί-σχοινάκι-κάμψεις χεριών-foot working (σταυρωτά αλματάκια-αλματάκια εμπρός-πίσω σε γραμμή-πλάγια άλματα σε γραμμή).

Ασκήσεις τεχνικής με μπάλα

Στην αυλή ή στην βεράντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπάλα και μπαλάκι του τένις. Στατικές ντρίπλες με δεξί και αριστερό χέρι-οχτάρια κάτω από τα πόδια-ντρίπλες με κίνηση(reverse-σταυρωτή-κάτω από τα πόδια-πίσω από την πλάτη)-ντρίπλες εναλλάξ με μπάλα και μπαλάκι του τένις-ντρίπλες με 2 μπάλες-κατακόρυφα σουτ από ύπτια θέση και όρθια (με έμφαση στην κίνηση του καρπού και του βραχίονα)- πάσες στήθους και με ένα χέρι σε τοίχο-ντρίπλες με ταχύτητα σε 5-6 μέτρα και επιστροφή με αλλαγή χεριού. 

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης αφορούν όλες τις μυϊκές ομάδες και οι επαναλήψεις μπορούν να κυμαίνονται από 15-40 σε κάθε ασκηση.

Οι ασκήσεις τεχνικής μπορούν να διαρκούν από 1 εώς 1,5 λεπτά η κάθε μία.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος πρέπει να είναι από 30-45 λεπτά.

Μπορείτε να εκτελείτε διαφορετικές ασκήσεις κάθε μέρα όπως εσείς επιθυμείτε αρκεί να μην επιβαρύνετε μόνο συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή δύναμη και σύντομα να ξαναβρεθούμε.

ElevateYourGame